بی شک یکی از لذت بخش ترین و پر مخاطره ترین بخش زندگی هر زوج و مخصوصا خانم ها تصمیم به بارداری و داشتن فرزند می باشد که بی شک لحظه بی تکرار مادر شدن چه برای اولین بار و چه برای بار های متمادی را نیز به همراه خواهد داشت. در این راستا یکی از اتفاق های ناگواری که در کمین نشسته اتقاقی است به نام سقط جنین که گاهی همچون کابوسی دهشتناک خواب خوش از چشمان مادر و پدر آینده می رباید.
اصطلاح سقط جنین معمولا زمانی به کار میرود که از دست دادن بچه تا پیش از هفتهی 20 بارداری اتفاق بیفتد که آن را نارسایی اولیهی بارداری یا سقط خودبه خودی نیز مینامند. به طور تقریبی 15 الی 20% از بارداریها به سقط جنین ختم میشوند که بیشتر آنها در 12 هفتهی اول میباشند. پس در این دوران احتیاط و مراقبتهای لازم را به جا آورید زیرا تخمک بارور شده هنوز به درستی جنین را تشکیل ندادهاست.
پس از عبور از هفتههای اول، موارد بسیارِ دیگری می توانند سبب سقط جنین شوند.
علل رایج سقط جنین
- وجود مشکلات هورمونی در مادر
- عفونت و یا مشکلات بهداشتی مادر
- سبک زندگی مادر:
- مصرف سیگار
- مصرف الکل
- سوء تغذیه
- مصرف کافئین
- قرارداشتن در کنار اشعههای خطرناک
- بیماری لوپوس
- سن مادر (مادران بالای 45 سال، 50% بیش از سایرین در معرض سقط جنین هستند)
- چاقی و اضافه وزن مادر
- اختلالات تیروئیدی (کم کاری و پر کاری)
- و ...
علائم و نشانههای سقط جنین میتواند بسته به وضعیت مادر و زمان بارداری متفاوت باشد که در صورت مشاهده بهتر است حتما از پزشک مشاوره بگیرید.
برخی از علائم رایج سقط جنین:
- خونریزی واژینال (این خونریزی ها در هر حالتی از لکه بینی تا خونریزی شدید می تواند برای جنین خطرناک محسوب شود).
- گرفتگی و درد شکمی شدید
- دفع مایعات واژینال (به صورت غیر عادی)
- متوقف شدن علائم بارداری مانند احساس ضعف و تهوع
- درد شدی در ناحیه ی کمر
- کاهش وزن
همهی ما میدانیم که دوران بارداری، دوران بسیار حساسی به شمار می آید و باید شرایط مادر در طول این دوران به صورت مداوم توسط پزشک متخصص چک شود. پس مرتبا با پزشک مشاور خود در تماس باشید و اطلاعات خود را بروز نگه دارید. فراموش نکنید در شرایط شیوع ویروس کرونا (corona virus) زنان باردار جزو افرادی محسوب می شوند که در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.
نظرات مشتریان ما
نظری ثبت نشده است