آفتاب سوختگی های مکرر یکی از مشکلات عمده ی مراجعین به درمانگاه های پوست است که در صورت تداوم، منجر به عوارضی مانند پیری، تومورهای خوش خیم و بدخیم پوست می گردد. یکی از بهترین راه های پیشگیری از آفتاب سوختگی و عوارض آن، استفاده از فراورده های ضد آفتاب است.
این عکس گویای اثر مضر و تدریجی آفتاب بر پوست صورت است. این راننده ی 69 ساله که به مدت 28 سال راننده ی خودروی بارکش بوده است به علت برخورد یک طرفه ی نور از شیشه ی سمت چپ خودرو به عارضه فتوایجینگ(Photoaging) دچار شده است.
واکنش بین فوتون های اشعه ی UV(فرابنفش) موجود در نور خورشید و مولکول های پروتئین و چربی پوست باعث ایجاد رادیکال های آزاد می شود و منجر به تخریب کلاژن، الاستین و آزاد شدن مدیاتورهای التهابی می شود و میتواند باعث آفتاب سوختگی، صدمه به DNA و ایجاد سرطان پوست، چین و چروک و لک شود. در کل اگر به پوست رسیدگی نشود از سطوح ناهموار و برجستگی های ناموزونی پوشیده خواهد شد که در این حالت از رطوبت درم پوست کاسته شده و انعطاف پذیری رشته های کلاژن از بین می رود و رو به پیری می گذارد.
همه ی افراد بالای شش ماه باید از ضدآفتاب های مناسب پوست خود استفاده کنند. کودکان زیر شش ماه به علت حساسیت زیاد پوست به آفتاب یا مواد شیمیایی، نباید در معرض آفتاب قرار گیرند. قرار دادن کودکان در سایه و پوشاندن لباس هایی با پوشش بالا می تواند آن ها را از مضرات آفتاب محافظت کند.
پرتوهای UV آسیب زننده به پوست به دو دسته ی UVA و UVB تقسیم بندی می شوند.
پرتو UVA قدرت نفوذ بالاتری نسبت به نوع B آن داشته و می تواند از شیشه عبور کند وعامل پیری، چروک افتادگی پوست و لک است.
پرتو UVB عامل اصلی آفتاب سوختگی و قرمزی پوست است و احتمال ابتلا به سرطان های پوستی را افزایش می دهد.
مهم ترین فاکتور انتخاب یک ضد آفتاب قابلیت آن در حفاظت از پوست در برابر پرتوهای UVA و UVB است.
درجه ی فاکتور حفاظتی کرم ضد آفتاب با SPF(Sun Protection Factor) نشان داده می شود.
عملکرد زمانی SPF : عدد SPF در واقع نسبتی است که مقدار حفاظت کنندگی ضدآفتاب را می سنجد. اگر پوست ما در معرض آفتاب طی 10 دقیقه دچار قرمزی می شود با ضدآفتابی با SPF 20، این مدت 20 برابر می شود یعنی حدودا بعد از 3 ساعت.
سوال هایی که معمولا در زمان خرید ضدآفتاب با آن مواجه هستیم این است که:
- _ ضد آفتاب با چه SPF برای پوست من مناسب است؟
- _ کدام شکل از ضدآفتاب را استفاده کنم؟ (لوسیون؟ کرم؟ اسپری؟ فلویید؟ ژل؟ ژل کرم؟)
- _ تفاوت ضد آفتاب فیزیکال با غیر فیزیکال در چیست؟
- _ چه ضد آفتابی برای مردان، ورزشکاران، کودکان و ... مناسب تر است؟ و ...
سعی بر آن است با بررسی هر کدام از این سوالات شما را در انتخاب ضدآفتاب مناسب پوستتان راهنمایی کنیم.
نظرات مشتریان ما
نظری ثبت نشده است